Gastrovac

Ez egyfajta „innovatív fazék”, melyben vákuumos környezetben már 35 ºC-on elérhető a forráspont. Vagyis a megszokottnál jóval alacsonyabb hőfokon lehet benne főzni, és olajban sütni. A feltalálók szerint „ilyen módon meg lehet őrizni a termék eredeti vitalitását, nem roncsoljuk a sejtfalakat, jobban megőrizhető íz, állag, tápérték”. Mi több, szivacseffektus is elérhető: az elkészítés után normál atmoszférikus nyomás alá kerülve az étel magába szívja mindazt a folyadékot, amibe belehelyezzük. Ily módon a végtelenségig variálható az íze. Az alacsony nyomású környezet húzza a levegő egészét az ételből miközben összehúzódik. A sütés-főzésük vége közeledtével helyreállítja a nyomást. Az alacsonyabb hőmérsékletek és rövidebb főzési idő jellemzi. Az ételt  bármilyen folyadékkal  együtt helyezik a gépben, a levegőt ezután kiszívják, így képessé teszik arra, hogy a szokásosnál sokkal alacsonyabb hőmérsékleteknél történjen forrás  35°C-nál, vákuumban. Ez olyan ízeket, színeket és szöveteket őriz meg, amik magasabb hőmérsékleteknél felbomlanának.

Vacuum pumpa

Hőmérséklet controll Pt100

Indukciós főzőlap

Kosár tetővel

Digitális Control panel

Vákuumérő

Termékünk aktuális ára után érdeklődjön  emailben;  info@sousvidechef.hu