MI AZ A SOUS VIDE?
…..azaz hogyan készítsünk egészséges és tökéletes szaftos sous-vide félkész ételeket?
Segítségre van szüksége a Sous-Vide technológia bevezetéséhez? RÁNK TALÁLT!
A Sous Vide (ejtsd: szuvid, magyarul vákuum alatt) egy professzionális főzési metódus, amely oxigénmentes környezetben, pontos hőmérséklet-ellenőrzés mellett csökkenti az oxidációt és megnöveli a fogyaszthatóságot a baktériumok szaporodásának megakadályozása által. Az eredmény egy tökéletes állagú, ízű és minőségű végtermék.
A molekuláris konyha és a Sous Vide történelme:
Azt már mi is tudjuk nagyszüleinktől, hogy a jó ételek elkészítésének titka a lassú, takaréklángon történő sütés-főzés. Ez nem újkori találmány, már évszázadokkal ezelőtt különböző népcsoportok világszerte, egymástól függetlenül eredményesen használták.
Hogy miért is jobb a lassú főzés, azzal nem foglalkozott senki, eltekintve néhány elkötelezett fi zikustól és kémikustól, pl Jean Anthelme Brillat- Savarin, aki Az ízek élettana címmel az 1800-as években foglalta össze ennek előnyeit. Szerinte „a jó konyhafőnöknek tisztelnie kell a természet örök törvényeit, ezen kívül mesterien kell bánnia a tűzzel” – azaz a tökéletes étel a hőmérsékleten múlik. TOVÁBB >>
Tekintse meg a sous-vide témához kapcsolódó bejegyzéseinket