Thermomixerek

A thermomixerekről

A thermomixerek története nem is olyan koránra, csupán az 1970-es évekig nyúlik vissza. Amikor is egy Svájci mérnök, tulajdonképpen megalkotta a konyhai „második séfet”.  A hagyományos előkészítő gépek mellet, amik aprítani, őrölni, dagasztani, habot verni, darabolni tudnak a thermomixerek főzni is képesek, akár a többivel egyszerre! Tulajdonképpen ezt azt jelenti, hogy ugyan azt a gépet lehet használni lekvár főzésre és fokhagymapucolásra is.


De 10 ezer vagy az feletti percenkénti fordulatszáma, gabonaőrlésre is megfelelő. Manapság egyre nagyobb terület nyer a gasztronómia területén a „csináld magad alapanyagok”, mivel az ipari körülmények között előállított élelmiszerek tartósító, ízfokozó, édesítő és egyéb E számú anyagokat tartalmazhatnak, aminek a hatása egyenesen arányos lehet több ismert betegséggel. Viszont egy thermomixer tökéletesen helyettesítheti több konyhai gépet, így gazdaságossága mellet otthoni és kisebb konyai használatra is megfelelő választás. A nagykonyhák pedig a nagyobb és erősebb Robot Coupe gépet választják. Előnyük továbbá, hogy egyszerre akár 3-4 fogás is készíthető velük.

Magyarországon sok-sok fesztivál, kiállítás, szakácsverseny és éttermi konyhák mindennapi kelléke- Az év konyhagépe lett Nagy-Britanniában.

Válasszon termékkategóriánkból az Ön céljainak megfelelő berendezést, vagy kérjen tanácsot: info@sousvidechef.hu

 

 

 

Összesen 3 találat