A sous-vide technológia hazai gyártású és import berendezései

Rozsdamentes bútorok

Termékkategóriák
Termékkategóriák
  • Rozsdamentes bútorok

    Sokkoló állvány

    196900 Ft + ÁFA Kosárba

Bővebben

KORRODÁLÓDHAT A ’ROZSDAMENTES’ ACÉL, AVAGY MIÉRT ROZSDÁSODHAT A ROZSDAMENTES ACÉL?

A passzív réteg

A nemes acélok éppúgy lépnek reakcióba az oxigénnel, mint a normális acélok, és oxidréteget képeznek. Azonban a normál acélnál az oxigén a vasatomokkal lép reakcióba, és egy porózus felületet képez, ami engedi a reakció folytatódását. Ez a munkadarab teljes “rozsdásodásához” vezethet. A rozsdamentes acélnál az oxigén az acél relatív magas koncentrációban meglévő krómatomjaival lép reakcióba. A króm-, és oxigénatomok egy vastag oxidréteget képeznek, ami megakadályozza a reakció előrehaladását . Ezt az oxidréteget nevezik a környezettel szembeni reakciótehetetlensége miatt passzív rétegnek. A passzív réteg kifejeződése ill. tartóssága elsősorban az acél ötvözési összetételétől függ.

Amikor a passzív réteg megsérül, akkor kerül veszélybe az anyag korrózió-állóképessége, ilyenkor áll fenn a fertőzés veszélye, mely rövidítheti az anyag élettartamát. Az anyag megmunkálásakor –hegesztés, fúrás, csiszolás…- a passzív réteg sérül. Rozsdásodás veszélye fennáll akkor is, ha az anyag olyan fém felületekkel érintkezik, melyek rozsdásodásra hajlamosak, ilyenkor a rozsdás anyag megfertőzi és a passzív réteg veszít ellenálló képességéből.

Mire kell figyelni használat során?

Fontos, hogy a rozsdamentes acél ne érintkezzen savas kémhatású anyagokkal –pl. savas tisztítószerek-, ne kerüljön olyan környezetbe, ahol lehetőség van a savas kémhatás kialakulására, ezek szintén rozsdásodást idézhetnek elő.

Korrózió A “rozsdamentes” nemesacélok esetében a rozsda kialakulásának 2 oka van:

 a passzív réteg nem alakulhatott ki, vagy

 a passzív réteg tönkrement

Azért, hogy a passzív réteg ne alakuljon ki, csak nagyfokú tisztaság révén lehet elkerülni. A megmunkált felületeket alaposan meg kell tisztítani minden maradványtól.

TERMÉKEINK:

-Rozsdamentes asztalok, polcok, bútorok

-Zsúrkocsik, szállítókocsik

-Vákuumgéphez gyártott peremes gurulós asztalok

-Hőszigetelt vízfürdő kádak Sous-Vide Ronerhez

-Melegentartók

-Elszívóernyők

-Rozsdamentes hűtők, fagyasztók, sokkolók

-Mosogatók, kézmosók

-Egyedi rozsdamentes bútorok