Sous-Vide berendezések

Sous-Vide Berendezések

TEKINTSE MEG OTTHONI SOUS-VIDE BERENDEZÉSEINKET IS   ITT

Az alábbi típusú hőkezelő eszközök alkalmazhatók nagy biztonsággal a sous-vide technológiához éttermekés a kisipar részére: 

Az első az úgynevezett Sous-Vide Roner, mely eredetileg a labortechnika számára kifejlesztett temperáló eszköz. Szükséges hozzá egy hőszigetelt kád, melybe a Ronert helyezzük. Nagy precizitással temperálja és áramoltatja a vizet a termék körül. Hőeltérése mindössze 0,1 ºC . Folyamatos igénybevételre alkalmas, típustól függően 20-80 liter víz tizedpontos temperálására alkalmasak. A szakszerűen hőszigetelt kád – melybe a Roner helyezhető speciális felfogatással – garantálja azt, hogy a felmelegített folyadék minimális energiafelhasználással tudja tizedpontosan tartani a hőmérsékletet. Így a Roner élettartama megnő, energiafelhasználása pedig minimalizálódik. A vízkő és a zsiradék lerakódása a szivattyúban meghibásodást okozhat, ezért tiszta, lágy vízben használható zökkenőmentesen.

Másik lehetséges eszköz a vízkeringetős Sous-Vide hőkezelő kád, amely önállóan áramoltatja a temperált vizet a termék körül. Hőeltérése maximum 0,3 ºC.A Sous-Vide Chef GS- vízkeringető hőkezelő kádak már 20 literes mérettől rendelhetők. A berendezések opcionális lehetőséget nyújtanak maghőmérő szonda csatlakoztatására, mely külön kijelzőt kap a kezelőpanelen. A 9, 25, 50 és 52 literes asztali változatokat leeresztő csappal láttuk el, mely megkönnyíti a vízcserét a készülékben.

Harmadik megoldás a Sous-Vide Chef  statikus temperáló kád, melynek hőeltérése 0,3 ºC, így leginkább a regenerálás ideális eszköze, de a halak A’la Minute hőkezelésére is alkalmas. A statikus működésű hőkezelő kád a legkisebb energiafelhasználással tartja a víz hőmérsékletét, digitálisan vezérelhető. Hőkezelésre legfeljebb 10-15 kg ételhez elegendő a kapacitása, de energiatakarékossága révén csupán néhány adag elkészítésére is hadra fogható. A hőn tartásra fordított energia a felfűtés után csupán 0,1-0,3 kw, a felfűtésre a teljes teljesítményét használja rövid ideig. Ebben az eszközben nagyobb teljesítmény és erősebb vízpumpa kapott helyet. A 2 változat opcionálisan rendelhető maghőmérő tűszondával ellátott vezérlővel is, így minden tekintetben professzionálissá fokozható.

Tapasztalataim alapján szállodákba, nagyobb éttermi konyhákba a tökéletes megoldás a termelésre használt Sous-Vide Roner 56 literes káddal, a tálalópultba regenerálásra pedig egy 20 – 30 literes temperáló statikus kád.

VÍZZEL ÜZEMELŐ TERMÉKEINKHEZ VÍZLÁGYÍTÓ BERENDEZÉS HASZNÁLATA KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT!

SOUS-VIDE BERENDEZÉSEK

TEKINTSE MEG OTTHONI SOUS-VIDE BERENDEZÉSEINKET IS ITT