A sous-vide technológia hazai gyártású és import berendezései

Technika leírások


A Sous-Vide Chef készülékek általános műszaki leírása


  • A készülék alkalmas folyékony közegben történő hőkezelésre
  •  A készülék nem alkalmas közvetlen hőkezelésre a hőkezelendő élelmiszer közvetlenül nem érintkezhet a hőközlő folyadékkal.
  • A készülék elsősorban  vízben történő hőkezelésre tervezték, más hőközlő folyadék használata ( olajok,zsírok, egyéb folyékony közeg) TILOS
  • Tized pontos hőmérséklet tartás a készülék bekapcsolása után a beállított hőmérséklet elérése fokozatosan történik, a készülék a folyadék mennyiségének megfelelően szabályoz a minél pontosabb hőfok elérése érdekében.
  • A hőfok kezdeti túl lendülés után visszatér a tized pontos értékre majd ezt az értéket tárolja és tartja.
  • A kezelő panel fröccsenő víz ellen védett
  • A készülékbe egy mikroprocesszor vezérlésű PID szabályzó van beépítve mely automatikusan szabályozza a hőmérsékletet.
  • A PID szabályzó előre beállított paraméterekkel rendelkezik, a paraméterek megváltoztatása helytelen működéshez vezet.
  • A gép működési hőmérséklete 15-90 Celsius fok között. Ettől eltérő hőmérséklet esetén a piros kijelző villogva figyelmeztet a határértékek túllépésére
  • A készüléket jól szellőző és nem robbanás veszélyes helyiségben szabad csak működtetni
  • A készülék közelében gyúlékony anyagot tárolni nem szabad. Tűzveszélyes

Hőközlő folyadék

  • Csak lágy vízzel szabad használni a berendezést, ellenkező esetben a készülék károsodhat.
  • Vastartalmú víz a nemesacél edénynél rozsdaképződéshez vezethet
  • Klóros víz az edény kilyukadását okozhatja.
  • Desztillált és ionmentes víz nem alkalmas rozsdamentes edényeknél.
  • Kemény víz használata a magas mészkőtartalom miatt nem alkalmas, mert a tartály vízkövesedését okozza

A tartály tisztítása

-A tartályt tisztításához kizárólag 10% os citromsavas oldatot használjon

-Töltse fel a tartályt  10% os citromsavas oldattal és állítsa a hőfokot 50 C ra szivattyú használatával üzemeltesse a készüléket mind addig míg az esetleges szennyeződések eltávolításra kerülnek.

-A tisztítás befejezése után a tartályt mossa ki tiszta vízzel.

-A készüléket csak tiszta állapotban tárolja

Biztonsági és üzemeltetési javaslat.

-A készüléket csak kioktatott személy kezelheti

-A gép burkolata működés közben felmelegszik a beállított hőfok függvényében

-A fedelet működés közben óvatosan kell eltávolítani mert gőz csapódik fel 50 C fölött

-A fedél hőmérséklete meggyezik a folyadék hőfokával

-A fedélről lecsöpögő folyadék forró lehet

-A berendezést óvni kell mechanikai sérülésektől és a lecsöpögő folyadéktól

 

Kérdések