A Pacojet egy olyan konyhatechnológiai újdonság, amely lehetőséget biztosít arra, hogy akár friss, akár mélyfagyasztott termékeket másodpercek alatt tökéletes minőségű habbá pépesítsünk. Készíthetünk vele többek között püréleveseket, szorbeteket, fagylaltokat, szószokat, habokat, használhatjuk kutterként, mixerként vagy tejszínhabverőkéntt.
A Paco Jet beszerzése:
Sikerült hozzájutnom Magyarországi forgalmazójától egy oktató, és bemutató videóhoz ami segít felfedni a konyhagép sokszínűségét, kíváló felhasználhatóságát. Ha egyszer sikerül beszereznem, biztos hogy konyhám szerves részévé fog válni.
Felismertem, hogy a Molekuláris gasztronómia ideális kiegészítője lehet, hiszen tökéletes habokat lehet vele készíteni szinte mindenből!Ez a szerkezet megint egy olyan nélkülözhetetlen eszközzé kezd válni, amely nemhogy kirekesztené a kreatív séfet a konyhából, hanem éppen ellenkezőleg; megteremti a lehetőségét annak, hogy megvalósítsuk saját határtalan elképzeléseinket másodpercek alatt.
A Paco Jet beszerzése:
Jelenleg is tartunk étlapunkon olyan ételeket, amit kényszermegoldásból egy egyszerű kutter, vagy turmix segítségével állítunk elő, sajnos közel sem tökéletes minőségben.
Ilyen például a joghurtos zellerhab, amit zellergumóredukcióból, szárzellerkivonatból és blansírozott angolzellerlevélből készítünk fehér balzsamecet, tengeri só, fehérbors, fehérbor, valamint méz, joghurt hozzáadásával és hideg-meleg saláták ízesítésére használjuk.

Borvacsoráink legkardinálisabb problémája mindig az volt, hogy az adott borhoz leginkább illő fagylaltot nem sikerült beszerezni, esetleg nincs is forgalomban ebben az ízben, ha van, akkor pedig az ízesítése csapta volna agyon a bort, ezért inkább hanyagoltuk.
A Pacojet segítségével viszont bármilyet fagylaltot el tudnánk készíteni, csakúgy, mint nagyon kedves kollégám Horváth Laci, akinek már csak a fantáziája szabhat határt.
Horváth László tányérdesszertje |
Itt van például régi nagy kedvencem a bazsalikomos eperparfait-t, amit egy kevés citromfüvel ízesített és agarral kötött mascarpone szőnyegre tálalok, erre helyezem a kanállal formázott eperparfait-t, és azt hiszem legközelebb már édes bazsalikom kaviárral fogom díszíteni kandírozott bazsalikomlevél helyett.
![]() Csidei Tamás Chef |