- Medvehagyma krémleves tökéletes tojással
- Kacsamell epres-rebarbarás rétessel
- Borjú szűz spárgával és zsályás kucsmagombával
A Sous Vide olyan professzionális főzési módszer, mely alacsony hőfokon vákuum alatt történik, megőrizve az alapanyagok természetes ízét és állagát. Ezen felül az így elkészített ételek gazdaságosságot és biztonságos hosszabb eltarthatóságot is eredményeznek.
Mai tematikánk a kikelet köré fonódott, a tavaszi készülődés határozza meg a mai napot, mindezek elkészítéséhez segítségül hívjuk az új konyhatechnológiák eszközeit.
Kihasználjuk a Sous-Vide, a Thermomix, a PacoJet és a Holdomat áldott tulajdonságait az ételek elkészítésénél.
A fogásokat szokás szerint közösen készítjük el 2 fős csoportokban a segítségemmel.
Csidei Tamás, Konyhatechnológiai szakoktató, info@gasztronautakft.hu, www.gasztronautakft.hu, 30/5574470