Az új konyhatechnológiák eszközei- Hibachi Grillek a hazai Gasztroforradalomban
Hibachi Grillek a hazai Gasztroforradalomban Japánban a Hibachi hagyományos sütőberendezésnek számít, gyakran kerek vagy négyzet alakú. Nem ismert biztosan, hogy a hibachi mikor jelent meg
Tartósítás külső vákuumcsomagoló gépekkel
A külső vákuumcsomagolásról Időtlen idők óta igyekszünk megőrizni a táplálékunkhoz szükséges élelmiszereket, hogy idővel meghosszabbítsuk frissességét. A kedvezőbb anyagi jólét, a jobb táplálkozási szokások és
Kamrás vákuumcsomagoló berendezések rendszeres karbantartása
A vákuumcsomagoló berendezéseket, csakúgy mint általában minden konyhai berendezést naponta szükséges tisztítani, mert a kamrában megmaradt élelmi anyagok maradéka száradás után a vákuumszivattyúba juthat, ami
Az új konyhatechnológiák és eszközei 11. rész – Tippek vákuumcsomagoláshoz
Néhány tipp a megfelelő élelmiszer alapanyag csomagolásához A megfelelő vákuumcsomagolású élelmiszer-tároláshoz javasoljuk a legjobb minőségű termékek csomagolását, különös figyelmet fordítva a higiéniára és a precíz
Az új konyhatechnológiák és eszközei 10. Hozd ki vákuumgépedből a legtöbbet
Az új konyhatechnológiák és eszközei 10. rész – Hozd ki vákuumgépedből a legtöbbet rendszeres karbantartással Fogyasztói társadalom A kereskedelem hatalmas mérteket ölt, a gyártókon mégis eladási
Az új konyhatechnológiák és eszközei 9. rész –
A vákuumtasakokról kendőzetlenül
Vákuumtasakok fajtái A külső vákuumcsomagolókhoz használható vákuumtasakokról Működése szerint direkt módon történő vákuumozásra alkalmas a külső vákuumozó berendezés. Vákuumpumpa szívócsövét közvetlenül a csomagoló anyag szájrészébe
A vákuumcsomagolás, mint tartósítás
A vákuumtechnológia egy olyan rendszer, amely kiszorítja a levegőt a vákuumkamrából majd a vákuumzacskókból, jó esetben az oxigén megszűnik, ami elsősorban az oxidációért felelős. Ezzel a
Az új konyhatechnológiák és eszközei 7.rész
A vákuumcsomagolás kiegészítői és használatuk A vákuum csomagolás lényege, hogy az alapanyagból teljes mértékben eltávolítsuk a levegőt, ezáltal oxigénmentes környezetet hozzunk létre, ami elpusztítja a
Füst a Gasztronómiában
Érdekli, hogy miként kell kezelni a húst a füstölőben? Ebben a cikkben igyekszünk némi információval szolgálni, hogy mit jelent a hús előkészítése füstöléshez és reméljük
5. rész A Sous-Vide hazai temperáló eszközei
A Sous-Vide teljes elterjedésében az jelentett eddig gondot, hogy az eszközök importból származva meglehetősen borsos áron voltak kaphatók, a garancia érvényesítése komoly gondot okozott, az
4. rész A jég birodalmának konyhai eszközei
Fagyasztva szárítás (liofilizálás) Liofilizálás: Az alapanyagot – 30 -, -40 °C-ra hűtik A liofilizáló berendezésbe rakják A jégkondenzátor hőmérséklete kisebb, mint az
3. rész A konyhai és kerti füstölésről
A füstölés sous vide technológia ideális kiegészítője oly módon, hogy a szalmonellahordozó szárnyashúsokat vákuumfőzés előtt sterilizálni tudja a melegfüstölés funkcióval. Egyedi ízek is elérhetők vele,a
2. rész Az alacsony hőmérsékletek eszközei
Kürti Miklós, az alacsony hőmérsékletek kutatója Hervé This társaságában Az alacsony hőmérsékletek fizikájának úttörője, és a molekuláris gasztronómia megalapítója. 1970-től Magyarországon is tartott nagy érdeklődéssel
1.RÉSZ A SOUS-VIDE ESZKÖZEI
A Sous-Vide eszközei, használatuk, működésük Vákuum csomagolás alkalmazásával mely a levegőt és nedvességet nem ereszti át, az oxigén kizárása gátolja az aerob baktériumok elszaporodását. A hegesztés minden
A Konfitálás reneszánsza
A szó a francia confire szóból származik, a Confit pedig maga a végtermék, ami lehet kemény rostozatú hús, de hal, sőt még akár zöldségféle is.
A GASTROVAC
Ez egyfajta „innovatív fazék”, melyben vákuumos környezetben már 35 ºC-on elérhető a forráspont. Vagyis a megszokottnál jóval alacsonyabb hőfokon lehet benne főzni, és sütni. A
LIOFILIZÁLÁS, AVAGY A FAGYASZTVA SZÁRÍTÁS
LIOFILIZÁTOR LIOFILIZÁLÁS, AVAGY A FAGYASZTVA SZÁRÍTÁS Liofilizálás: 1. húst – 30- -40 °C-ra hűtik 2. liofilizáló berendezésbe rakják 3. a jégkondenzátor hőmérséklete kisebb, mint a hús hőmérséklete húsban
A PACOJET
A Pacojet egy olyan konyhatechnológiai újdonság, amely lehetőséget biztosít arra, hogy akár friss, akár mélyfagyasztott termékeket másodpercek alatt tökéletes minőségű habbá pépesítsünk. Készíthetünk vele többek