A sous-vide technológia hazai gyártású és import berendezései

PACOJET – A jég birodalmának új konyhai eszköze

A PACOJET egy olyan konyhatechnológiai újdonság, amely lehetőséget biztosít arra, hogy akár friss, akár mélyfagyasztott termékeket másodpercek alatt tökéletes minőségű habbá pépesítsünk. 

Készíthetünk vele többek között püréleveseket, szorbeteket, fagylaltokat, szószokat, habokat, használhatjuk kutterként, mixerként vagy habverőként, de különböző kések szükségesek a lefagyasztott és a friss alapanyagok feldolgozásához.

A PacoJet a Molekuláris gasztronómia ideális kiegészítője.

Ez a szerkezet megint egy olyan nélkülözhetetlen eszközzé kezd válni, amely nemhogy kirekesztené a kreatív séfet a konyhából, hanem éppen ellenkezőleg; megteremti a lehetőségét annak, hogy megvalósítsuk saját határtalan elképzeléseinket másodpercek alatt.

A legújabb PacoJet a sorozat 4-es verziója, mely tavaly év végén debütált és máris nagy népszerűségnek örvend.

Szinte lehetetlen közelebb kerülni a tökéletességhez… talán mégis sikerült!

A Pacojet 30 éve forradalmasította számos kiváló szakács mindennapi konyhai rutinját. 

A svájci precíziós eszköz gyorsan fejlődött bennfentes tippből olyan nélkülözhetetlen eszközzé, amely nélkül egyetlen szakács sem szeretne. Ennek ellenére a „Pacojet AG” nem pihent meg a babérjain, hanem folytatta a gép fejlesztését (a Pacojet 2 Plus 2018-ban jelent meg a piacon). Ez a folyamatos továbbfejlesztés most a „Pacojet 4”-ben csúcsosodott ki: a pacotizálás még soha nem volt ilyen egyszerű, precíz és produktív!

Mit tud a Pacojet 4?

Ide tartozik a „Jet Mode” is. Válasszon a klasszikus pacotizálás – ez négy percet vesz igénybe – vagy a “jet üzemmód” között. Itt a Pacojet 4 mindössze 90 másodperc alatt teljesíti feladatát. A “Jet üzemmód” különösen alkalmas magas zsír- és cukortartalmú receptekhez.

Például a fagylalt rendkívül gyorsan feldolgozható, és tovább növelheti termelékenységét. Használhatja a kiterjesztett ismétlés funkciót. A pacotizálási folyamat most akár tízszer is elvégezhető egymás után. Ez lehetővé teszi, hogy minimális idő alatt különlegesen légies és krémes állagot érjen el termékeivel.

Természetesen a Pacojet 4-el ismét dolgozhat túlnyomással vagy normál nyomással is: Akár egy bar túlnyomásnál a pacotizálás során kb. Ez a feldolgozási mód tehát a legjobb feltételeket kínálja ahhoz, hogy például tökéletesen krémes, levegős állagú habokat varázsoljunk a tányérra. Az ízélmény is sokkal intenzívebb a felület megnagyobbodása miatt.

Optimális használhatóság

De nem csak a funkcionalitás bővült a Pacojet 4-el, hanem a használhatóság is alapvetően javult, így optimálisan tervezhető és szabványosítható munkafolyamatai. A nagyméretű és intuitív kialakítású érintőképernyő lehetővé teszi az összes funkció egyszerű használatát – még a legnagyobb stresszben is a konyhában: az animált súgótól a receptbeállítások elmentéséig. Mindenekelőtt kedvenc receptjei mentése és előhívása óriási mértékben növeli a konyha hatékonyságát.

Összességében az új felhasználói felület tökéletes partner a professzionális konyhai környezetben. A munka utáni időt is figyelembe vették. A továbbfejlesztett és leegyszerűsített tisztítási folyamaton túl (kiegészítő tartozékok nélkül; egy gombnyomással és gyorsan, két lépésben a Pacojet tisztítófülekkel) a készenléti funkciót is optimalizálták. Ha hosszabb ideig nem használják (az idő beállítható), a Pacojet 4 energiatakarékos készenléti üzemmódba kapcsol. Az érintőképernyő megérintése után a Pacojet azonnal újra üzemkész.

Nagyobb biztonság a használat során

A Pacojet 4 munkafolyamatainak és funkcionalitásának javítása és optimalizálása mellett az üzembiztonság prioritást élvez. A Pacojet 4 érzékelési funkciói támogatják a készülék helyes kezelését és védelmet nyújtanak a sérülésekkel szemben. Biztosítani kell, hogy a megfelelő szerszám is megfelelően legyen rögzítve. Ezen túlmenően ez biztosítja a fröccsenésvédő megfelelő használatát és azt, hogy a csészék ne legyenek túltöltve.

Ha azonban valami elromlik, és nem működne, a WiFi funkciónak és a hozzá tartozó szervizközponti kapcsolatnak köszönhetően könnyen megtalálhatja és kijavíthatja a hibát.

A Pacojet 4 minden újításával azonban megmaradt a Pacojet feldolgozási lehetőségeinek népszerű bővítése. A Pacojet Coupe Setnek köszönhetően nem fagyasztott élelmiszerek feldolgozására is lehetőség nyílik. A Coupe Set kés ideális húsok, halak, zöldségek, fűszernövények, gyümölcsök, diófélék aprítására, míg a habverőtárcsa folyékony élelmiszerek, például tejszín és tojásfehérje feldolgozására, valamint gyümölcskrémek, turmixok, vegyes italok és még sok más.

A géphez 1 db védőpohár és 1 db műanyag védőpohár tartozik.
A műanyag Pacossier® csészék a hozzáillő védőpohárral a Pacotissier® kulcsa: ezek nélkülözhetetlenek a megfelelő mélyfagyasztáshoz és a bizonyított Pacojet-minőségű eredményekhez.
A speciális konstrukció tökéletes precizitást garantál pacotizáláskor®.
Javaslat: Legalább 20 db műanyag Pacotizing® pohár alapfelszereltségként az intenzív napi használathoz.
Megjegyzés: Új védőpohár áll rendelkezésre a PacoJet 4 hez, a korábbi krómacél pacotizing® pohár Pacojet 4 készülékkel való további használatához nem lehetséges.

Rowzer Plus egy professzionális fagyasztott élelmiszer-emulgeáló és -feldolgozó, amely lehetővé teszi a fagylaltok, egerek, krémek, paszták és más feldolgozásra szoruló ételek megfelelő adagjának azonnali kiszolgálását, tökéletes textúrával és hőmérsékleten.

Az új, professzionális, 1000 W-os kefe nélküli motor gyorsan és csendesen működik, amíg bármilyen folyamat tökéletes textúráját meg nem kapja. Ez magában foglal egy precíziós segédmotorot, amely megemeli és leengedi a pengeket, lehetővé téve a pontos munkát.

Kerülje el a pazarlást a szükséges adagok kiválasztásával, a Rowzer Plus csak a kiválasztott mennyiségeket dolgozza fel.
Leszerelhető, robusztus és könnyen tisztítható. A Rowzer Plus két rozsdamentes acélból készült tartálypoharat tartalmaz, legfeljebb egy liter fagyasztott fagylalttal.

Jellemzői:

 • Kefe nélküli főmotor a kiváló, gyorsabb és csendesebb teljesítményért.
 • Nagy pontosságú segédmotor a pontos dózis kiválasztásához.
 • Erőteljes levegőbefecskendező szivattyú, amely tökéletes krémes tejszínt biztosít a feldolgozottak számára.
 • Gondos kialakítás és esztétika, kiváló minőségű alumínium ház jerllemzi a Spanyol gyártó termékét.
 • Könnyen olvasható kék LCD kijelző.
 • Az 1 és 10 közötti adagok kiválasztása, amely elkerüli a pazarlást.
 • A textúra ötvözi a finomságot és a hőmérsékletet, amelyet a pengék kialakítása és a nyomás alatt álló levegőáramlás rendszerének könnyítése biztosít.
 • A tengelymosás speciális programja megkönnyíti ennek tisztítását és garantálja a készülék hosszú élettartamát.
 • A konténer egyszerű kezelése tengely eldugulása esetén, a kivehető tálca által biztosított helynek köszönhetően, amely megkönnyíti az edény kinyerését.
 • Új motorja és ellenálló pengéi teljesítménye lehetővé teszi a tökéletes textúrák létrehozását apróra vágott vagy zúzott ételekkel készített keverékekből.
 • A további biztonság érdekében eltávolítható blokkolásgátló tálcával rendelkezik, amely megkönnyíti a kar és a pengék tisztítását.

Mindig keresed a kihívásokat a konyhában? A tökéletes hab, püré vagy fagylalt állagot még soha nem sikerült elérned?
A PacoJet profi segítségére van szükséged!

A Pacojet 4 több funkcióval, nagyobb teljesítménnyel és extra biztonsággal lesz hű társad a konyhában. A tökéletesen légies és krémes állag már nem csak álom többé!

Szerezd be most a habok mesterét és éld át az igazi ízélményt!

Csidei Tamás
Az új konyhatechnológiák szakoktatója
www.gasztronautakft.hu
info@gasztronautakft.hu