A sous-vide technológia hazai gyártású és import berendezései

Tengeri halak

Sous-vide módszer különösen alkalmas hal sütésére. Mivel az eljárás kiemeli a hal természetes ízét, fontos, hogy sütéskor a hal friss legyen. Amikor beszerezzük a halat, az legyen fényes, nedves és kemény. A hal húsa omlós és könnyen széteshet. A legtöbb halféle 30 perc alatt eléri a tálalási hőmérsékletet, de a hosszabb idő túl puha állagot fog eredményezni.

A halak esetében különösen fontos az előírt maghőmérséklet elérése, amely biztosítja a megfelelő mikrobiológiai tisztaságot.

A sous-vide mikrobiológiai veszélyei

Halakban jelen lévő mikroorganizmusok.

Az ideális főzési idő és hőmérséklet, a halkészítmények esetében méretétől függ, a kagyló, rák, és a homár esetében viszont az irányadó hőmérsékletnek 70°C határozható meg.

-Lazac és paradicsomos tagliatelle
-Makrélafilé mángolddal és citromos burgonyakrém
-Tőkehalfilé édeskömény rizottóval és friss gombákkal

Jelentkezés oktatásra

A kurzusok ára levásárolható sous-vide technológiához szükséges termékeinkre. Egy képzés ára csak egy nem akciós termék, vagy csomag esetén használható fel, minimum nettó 100.000-Ft megrendelés esetén.
  • A helyszíni kurzus ára: 17.600 Ft+áfa
  • Képzésünk délelőtt 9:30-kor kezdődik és körülbelül 15:00-kor ér véget.
  • Kérjük, érkezzen 9:00-ra, hogy a tanfolyammal kapcsolatos adminisztratív teendőket elvégezhessük!
  • Helyszín a METRO Gasztroakadémia (2040 Budaörs,  Keleti utca 3.)
  • A Gasztroakadémia a budaörsi METRO áruház épülettömbjében található, a fedett parkoló felett. Felirat jelzi a bejáratot.
  • A képzés folyamán 2 kávészünetet és egy ebédszünetet tartunk, melyben vendégeinket kávéval illetve ebéddel kínáljuk, valamint ásványvízzel
  • Kérjük, hogy hozzon magával kényelmes váltócipőt! Szakácskabátot csak korlátozott számban biztosítunk, ezért ha van saját, akkor kérjük, hozza el magával.
  • Kést biztosítunk minden résztvevőnek, amennyiben saját késsel kíván dolgozni arra lehetősége nyílik.

További kérdéseire szívesen válaszolunk!

A kurzuson való részvétel 10% kedvezményt biztosít Gasztronauta kft nem akciós Sous-Vide termékeire és vákuumtasakokra a  www.sousvidechef.hu  webáruházban.

Amennyiben nem tudsz eljönni a képzésre, mindössze 7.000-Ft-os áron  megveheted a kurzus receptjeit!

Töltsd ki a jelentkezési űrlapot és írd be hogy csak receptvásárlást kéred!