A sous-vide technológia hazai gyártású és import berendezései

2023.03.16.– Sertéshúsok vákuumban

 

A Sertéshúsokról

A tőkehúsok táplálkozás élettani jelentősége;

A húsban lévő zsírtartalmat meghatározza, az állat fajtája, neme, takarmányozása, és természetesen a húsrész. A különböző húsok zsírtartalma széles határok között mozog a húsrészre jellemzően megfelelő arányban, van jelen. Befolyásolja a hús márványozottságát, sütés közben kialakuló íz és zamatanyagokat és megakadályozza a hús túlzott mértékű kiszáradást és a felesleges lé veszteséget.

A hőkezelési zónahatárok és a tárolási idő

A sous-vide technológiához tartozó biztonsági hőkezelési zónahatárok a sous-vide mögötti tudomány abban áll, hogy ismerjük az adott nyersanyagra vonatkozó eljárási folyamatokat, idő- és hőmérséklet-arányokat, amelyek alkalmazásával optimális íz, szín és textúra érhető el úgy, hogy a baktériumok minden vegetatív formáját elpusztítjuk, a légmentes térben pedig az utófertőződés elméletileg lehetetlen.

A mikrobiológiai szempontból tökéletes hőkezelés után a sous-vide eljárással készült élelmiszerek maghőmérsékletét gyors (sokkoló) hűtéssel 3 °C alá kell csökkenteni (Cook & Chill), melynek eredményeképpen a terméket legalább 21, de legfeljebb 40 napig tárolhatjuk minőségromlás nélkül. Utószennyeződésre nem kerülhet sor, mivel a termék a felhasználásig légmentesen zárt csomagban kerül raktározásra. Amennyiben -18 °C-ra fagyasztjuk a terméket, az eltarthatósági idő akár 18 hónapra emelhető.

Mit főzünk:

 • Malackaraj
 • Francia malaccsülök
 • Sertésszűz
 • Sertéspofa

Ez alkalommal komplett menüsor nem klészül, a hangsúly a fő alapanyagon a sertéshús különbőző részein lesz!

Mit hozz magaddal:

Váltócipőt, szakácsnadrág, kikapcsolt telefon.

Hol, mikor: 

2023.03.16. Csütörtök 9.30 Budaörs, Metro Gasztroakadémia. Kérlek érkezz 9-re, hogy az adminisztrációra, öltözésre, kávézásra is maradjon időd.

A képzés ára: 17.600 Ft + áfa/fő A kurzusunk teljes ára levásárolható nem akciós Sous-Vide termékeinkre a www.sousvide.hu  oldalon!

Ha nem tudsz eljönni, vagy lemaradtál a recepteket megrendelheted. Érdeklődni; 30/557-4470,   info@gasztronautakft.hu

Jelentkezés oktatásra

A kurzusok ára levásárolható sous-vide technológiához szükséges termékeinkre. Egy képzés ára csak egy nem akciós termék, vagy csomag esetén használható fel, minimum nettó 100.000-Ft megrendelés esetén.
 • A helyszíni kurzus ára: 17.600 Ft+áfa
 • Képzésünk délelőtt 9:30-kor kezdődik és körülbelül 15:00-kor ér véget.
 • Kérjük, érkezzen 9:00-ra, hogy a tanfolyammal kapcsolatos adminisztratív teendőket elvégezhessük!
 • Helyszín a METRO Gasztroakadémia (2040 Budaörs,  Keleti utca 3.)
 • A Gasztroakadémia a budaörsi METRO áruház épülettömbjében található, a fedett parkoló felett. Felirat jelzi a bejáratot.
 • A képzés folyamán 2 kávészünetet és egy ebédszünetet tartunk, melyben vendégeinket kávéval illetve ebéddel kínáljuk, valamint ásványvízzel
 • Kérjük, hogy hozzon magával kényelmes váltócipőt! Szakácskabátot csak korlátozott számban biztosítunk, ezért ha van saját, akkor kérjük, hozza el magával.
 • Kést biztosítunk minden résztvevőnek, amennyiben saját késsel kíván dolgozni arra lehetősége nyílik.

További kérdéseire szívesen válaszolunk!

A kurzuson való részvétel 10% kedvezményt biztosít Gasztronauta kft nem akciós Sous-Vide termékeire és vákuumtasakokra a  www.sousvidechef.hu  webáruházban.

Amennyiben nem tudsz eljönni a képzésre, mindössze 7.000-Ft-os áron  megveheted a kurzus receptjeit!

Töltsd ki a jelentkezési űrlapot és írd be hogy csak receptvásárlást kéred!