A sous-vide technológia hazai gyártású és import berendezései

Karácsonyi ételek a modern konyhatechnológiák eszközeivel

Az adventi időszak a karácsonyvárás, a karácsonyi készülődés ideje. Az ezt megelőző időszakhoz különféle népszokások is kapcsolódnak. A karácsonyt megelőző időszakot a szegényesebb böjtös ételek, az ünnepeket gazdag, többfogásos étrendek jellemzik.

Számos családnál ma is halászlé, halleves vagy borleves, rántott hal, esetleg más halétel szerepel a szenteste ünnepi étrendjében. A szokások eltérőek, sok helyen már ilyenkor asztalra kerül a pulykasült vagy töltött káposzta.

Szinte valamennyi karácsonyi ételnek volt szimbólikus, mágikus jelentősége. A mák, a bab, a borsó a bőséget biztosította, az életet tette édessé a méz, a fokhagyma védte az egészséget, az alma általában az egység, az egészség, a szépség és a szerelem szimbóluma volt. Az asztal alatti szalmát a lábasjószággal etették meg, hogy az állatvészt elkerüljék.

Karácsony első ünnepén “Nagykarácsony napján” az ebédet általában a pompás, erőteljes, aranyszínű húsleves nyitja meg. Ez a leves készülhet tyúkból, pulykából,  benne zöldség, gomba, májszeletkék és finommetélt. Az ételsor fénypontja azonban általában a pulykapecsenye, tűzdelve gesztenyével, mandulával töltve, vörösborban párolt szilvával körítve. Régen szokás volt a karácsonyi pulykát dióval hízlalni, így ízesebb lesz a húsa. Elsősorban a mellrész az igazi csemege. Vidéken ilyenkor van a disznóvágások ideje, amikor is orjaleves és disznótoros ételek kerülnek az ünnepi asztalra.

Ideje a hagyományos alapanyagokat korszerű technológiákkal modern és egészséges ételekké varázsolni.  Receptfüzetem a “Karácsonyi ételek a modern konyhatechnológiák eszközeivel” elektronikus formában most megrendelhető karácsonyra.

Megrendelést követően kiállítjuk a díjbekérőt, a befizetést követően küldjük a számlát, majd az elektronikus receptek linkjét.  A link egy emailre adott hozzáférésre jogosult.

Recepttartalom:

  • Sütőtöksaláta narancsos marinált lazaccal
  • Szürkeharcsafilé halászlémártással és gyufatésztával
  • Kacsamell diós kölesrétessel és  céklacsatnival
  • Libamell  párolt kölessel és bazsalikomos körtepürével
  • Lazacderék balzsamos gyümölcsökkel és rizottóval
  • Konfitált kacsacomb káposztás rétes, és sült almapüré
  • Malaccsülök Pékné módra

Ár: 9.900-Ft


[contact-form-7 id=”995″ title=”Jelentkezés oktatásra”]

Jelentkezés oktatásra

A kurzusok ára levásárolható sous-vide technológiához szükséges termékeinkre. Egy képzés ára csak egy nem akciós termék, vagy csomag esetén használható fel, minimum nettó 100.000-Ft megrendelés esetén.
  • A helyszíni kurzus ára: 17.600 Ft+áfa
  • Képzésünk délelőtt 9:30-kor kezdődik és körülbelül 15:00-kor ér véget.
  • Kérjük, érkezzen 9:00-ra, hogy a tanfolyammal kapcsolatos adminisztratív teendőket elvégezhessük!
  • Helyszín a METRO Gasztroakadémia (2040 Budaörs,  Keleti utca 3.)
  • A Gasztroakadémia a budaörsi METRO áruház épülettömbjében található, a fedett parkoló felett. Felirat jelzi a bejáratot.
  • A képzés folyamán 2 kávészünetet és egy ebédszünetet tartunk, melyben vendégeinket kávéval illetve ebéddel kínáljuk, valamint ásványvízzel
  • Kérjük, hogy hozzon magával kényelmes váltócipőt! Szakácskabátot csak korlátozott számban biztosítunk, ezért ha van saját, akkor kérjük, hozza el magával.
  • Kést biztosítunk minden résztvevőnek, amennyiben saját késsel kíván dolgozni arra lehetősége nyílik.

További kérdéseire szívesen válaszolunk!

A kurzuson való részvétel 10% kedvezményt biztosít Gasztronauta kft nem akciós Sous-Vide termékeire és vákuumtasakokra a  www.sousvidechef.hu  webáruházban.

Amennyiben nem tudsz eljönni a képzésre, mindössze 7.000-Ft-os áron  megveheted a kurzus receptjeit!

Töltsd ki a jelentkezési űrlapot és írd be hogy csak receptvásárlást kéred!