– Őszi zöldségek készítése vákuum alatt
– Friss fűszerolajak vákuum alatt
– Vákuumban marinált kardhal savanyított zöldségekkel
– Sous-Vide tojás, hollandi mártás, szarvasgomba
A sous-vide módszer segítségével alacsony hőfokon, vákuum alatt készíthetsz el számtalan ételt, így jobban megőrizve a hozzávalók természetes ízét és állagát, valamint növelve a biztonságos eltarthatóságát. A kurzuson betekintést kapnak a résztvevők a sous-vide technológia alapjaiba. Megismerhetik az eszközök használatát, fűszerolajak, marinádok készítését, a vákuumzacskó használatát, a vákuumozást és a hőmérsékleti tartományokat.
Csidei Tamás által vezetett kurzus során
a résztvevők betekintést kapnak a sous-vide technológia alapjaiba: élelmiszerbiztonság, mikrobiológia, előnyök és veszélyek, biztonsági megoldások.