A SOUS-VIDE MIKROBIOLÓGIÁJA 6.

A HALAK ZSÍRTARTALMA

A Sous-Vide pasztőrözés hőkezelési idő és hőmérséklet összefüggése a zsírtartalom függvényében számítható ki.

Néhány népszerű halfajta zsírtartalma a következő táblázatokból kiolvasható;

 

SZÁRAZ HALAK

Zsír%
Alaska Pollack  0,4
  Foltos tőkehal  0,6
  Csuka  0,7
  Lepényhal  0,7
  Sügér  0,8
 Tintahal  0,8
  Sávos, fekete tőkehal  0,8

 

KÖZEPESEN ZSÍROS HALAK

KÖZEPESEN ZSÍROS HALAKZsír%
Süllő, fogas1 1
Langusta1,1
Osztriga1,2
Kagyló1,3
Scampi1,4
Nyelvhalfélék1,4
Turbot1,7
Sima lepényhal1,9
Homárok1,9
Laposhalak2,3
Szürke tőkehal2,5
Pisztráng2,7
Macskahal2,8
Vörös sügér
Szardínia4,5
Ponty4,7
Aranyosfejű hal5,5

 

ZSÍROS HALAK

Zsíros halakZsír%
Makréla11,6
Lazac13,3
 Tonhalak15,5
Hering15
 Európai harcsa17
 Angolna24,5

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük