A sous-vide technológia hazai gyártású és import berendezései

Indukciós berendezések

Termékkategóriák
Termékkategóriák
  • Indukciós berendezések

    Főzőlap ipari indukciós asztali 3,5 kW

    83839 Ft + ÁFA Kosárba
  • Indukciós berendezések

    Főzőlap indukciós asztali 2 kW

    31636 Ft + ÁFA Kosárba

Bővebben

A séfek a világ minden táján szívesen főznek indukciós főzőlapon, mert nagyon pontosan tudják szabályozni a hőfokot. Indukciós főzőlapon piríthatsz nagy hőfokon húst, vagy olvaszthatsz nagyon alacsony hőfokon csokoládét.

Az indukciós technológia története a fizikus James Clerk Maxwell felfedezésével kezdődött. Az elektromosság és mágnesesség legismertebb fizikusa a XIX. század második felében jött rá, hogy ha fémet helyez a mágneses mezőbe, akkor hő keletkezik. Az elméleti fizikai felfedezéstől az 1970-es évekig kellett várni, hogy az indukció felhasználása a konyhatechnológiában is megjelenjen. A korábban csak az éttermi konyhákban használt indukciós technológia  az elmúlt években került be az otthoni háztartási készülékekbe.

Az indukciós technológia számos olyan előnyt nyújt, melyek megkönnyítik és leegyszerűsítik a főzést. Az indukciós főzőlapok működése a energiatakarékosabb a többi főzőlapokhoz képest, ugyanis kiváló a létrehozott hő működés közbeni felhasználása. Az elektromos főzőlapok a generált hőmennyiség 60%-át, a gáz kevesebb, mint 50%-át hasznosítják a főzés közben, az indukciós főzőlap a generált hőmennyiség 90 százalékát képes hasznosítani. Ez a kiváló energiafelhasználás ezért jöhet létre, mert kimarad egy lépés a hőközlés folyamatából. A rendszer nem a főzőlap felületét melegíti fel, hanem közvetlenül az edényben fejleszt hőt. Ezáltal gyorsabban melegszik fel az edény, illetve az abban lévő étel. A gyorsabb elkészülési időnek köszönhetően rövidebb ideig használjuk a főzőlapot, és kevesebb energiát fogyasztunk

Az indukciós főzőlap gyorsaságban is verhetetlen, mindössze 4 percre van szükségünk egy liter víz felforralásához. Az indukciós főzőlapok érintőkapcsolós kezelőfelületén beállíthatjuk a főzőzóna kívánt teljesítményszintjét. Biztonságosabb is, hiszen nincs nyílt láng, mint a gáz lapok esetében, és sokkal kevesebb a maradékhő, mint az elektromos főzőlapoknál. A főzőfelület ugyanis csak annyira lesz meleg, amennyire az edény alja visszamelegíti, így nem fogjuk megégetni a kezünket. Mivel a főzőzóna nem forrósodik fel, a kifutott leves vagy a hússütés közben kifröccsent zsiradék sem tud ráégni.

forrás: markabolt.hu

Indukciós termékeinkre kérjen aktuális ajánlatot: info@gasztronautakft.hu