A sous-vide technológia hazai gyártású és import berendezései

Sokkolószekrények

Termékkategóriák
Termékkategóriák
  • Akció!
    Hűtéstechnológia

    Afinox Faster 10T GF Prémium sokkoló 10 tálcás

    1990000 Ft + ÁFA Kosárba
  • Akció!
    Hűtéstechnológia

    AFINOX P.E.T FASTER 5 tálcás sokkoló

    999000 Ft + ÁFA Kosárba
  • Akció!
  • Hűtéstechnológia

    Sokkoló 3 tálcás
    GN1/1 és 600×400 digitális

    649000 Ft + ÁFA Kosárba
  • Akció!
    Hűtéstechnológia

    AFINOX SPEED 5S tálcás sokkoló

    1255000 Ft + ÁFA Kosárba
  • Hűtéstechnológia

    Sokkoló 3 tálcás
    GN1/1 és 600×400 manuális

    599000 Ft + ÁFA Kosárba
  • Hűtéstechnológia

    Sokkoló 5 tálcás
    GN1/1 és 600×400

    799000 Ft + ÁFA Kosárba
  • Hűtéstechnológia

    Sokkoló 10 tálcás
    GN1/1 és 600×400

    1199900 Ft + ÁFA Kosárba
  • Hűtéstechnológia

    Sokkoló 15 tálcás
    600×400

    1590000 Ft + ÁFA Kosárba

Bővebben

sokkoló szekrényA maghőmérséklet HATÉKONY lehűtésére, GYORSFAGYASZTÁSRA alkalmazzuk.
Gyors és pontos, maghőmérővel rendelkezik. A levegő lehűtésével kemény és lágy sokkolásra használható.

Lágy /pozitív
Kemény /negatív

Pozitív eljárásnál a hőmérsékletet fokozatosan csökkenti a berendezés egészen 0 fokig, de ez alá nem megy. Ezáltal nem tud megfagyni az étel kérge a folyamat alatt. Tészták, köretek és cukrászati termékek hűtésénél is alkalmazzák ezt a módszert.

A negatív sokkolás lényege röviden összefoglalva pedig az, hogy a hőmérséklet -18 fokra csökken, és innen emelkedik vissza +3 fokra. Így az étel belseje egy viszonylag nagyobb különbséggel éri el a kívánt 3 fokot.
A tartósítás másik módja pedig a sokkoló fagyasztás mely egész egyszerűen +75 fokról -18 fokra történő lehűtést jelent. Az ételekben lévő folyadékrészecskék mikrokristályokká fagynak az eljárás során és itt nem alakulnak ki az ételek szövetszerkezetét roncsoló kristályok. Az így kapott lefagyasztott ételek eltarthatósága több hónap is lehet.

A sokkoló hűtők segítségével a már elkészített ételek nagyon gyorsan lehűthetőek,  illetve lefagyaszthatóak, így azokat nem éri káros hatás. A sokkhűtési eljárás során a termék hőmérséklete +90°C-ról +3°C-ra esik 90 percen belül. A sokkfagyasztási eljárás során a termék hőmérséklete +90°C-ról -18°C-ra esik 240 percen belül. A baktériumoknak ideális hőtartományból való lehülés így olyan gyorsan megy végbe, hogy az meggátolja a baktériumok elszaporodását.  A gyorsan lehűtött étel sokáig friss marad és biztonságosan tárolható. Kifejezetten ajánljuk őket éttermeknek, szállodáknak, és egyéb nagykonyhai felhasználás céljából.

A termék gyorshűtésétől a főzésig

Az összes vendéglátási igény kielégítésére tervezett Afinox gyorshűtői és sokkos fagyasztói lehetővé teszik a meleg és hideg ételek nagyon gyors lefagyasztását .

A speciális, szabadalmaztatott Afinox módszer lehetővé teszi az élelmiszerek átlagos élettartamának meghosszabbítását azáltal, hogy megakadályozza a baktériumok és károsító szervezetek elszaporodását, amelyek felelősek az élelmiszerek bomlásáért.

A kezelés gyorsasága az edény érzékszervi tulajdonságait is tiszteletben tartja , és megakadályozza a jégkristályok képződését, ami a gyenge frissesség és a rossz eltarthatóság jelzője.

A költségmegtakarítás és a nagyobb hatékonyság azok az előnyök, amelyeket az Afinox gyorshűtő kínál a felhasználóknak, megkönnyítve a munkaidő és a munkaerő- és nyersanyagköltségek racionalizálását .

Fedezze fel a teljes választékot , és válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő gyorshűtőt.