A sous-vide technológia hazai gyártású és import berendezései

Sokkolószekrények

Termékkategóriák
  • Hűtéstechnológia

    Spanyol sokkoló 10 tálcás

    1490000 Ft + ÁFA Kosárba
  • Hűtéstechnológia

    Sokkoló 5 tálcás, GN1/1 rozsdamentes acélból

    639000 Ft + ÁFA Kosárba
  • Hűtéstechnológia

    Sokkoló 10 tálcás, GN1/1 rozsdamentes acélból

    999999 Ft + ÁFA Tovább
  • Akció!
  • Hűtéstechnológia

    Sokkoló 3 tálcás
    GN1/1 és 600×400 digitális

    499000 Ft + ÁFA Kosárba
  • Hűtéstechnológia

    Sokkoló 3 tálcás
    GN1/1 és 600×400 manuális

    399000 Ft + ÁFA Kosárba
  • Hűtéstechnológia

    Sokkoló 5 tálcás
    GN1/1 és 600×400

    639000 Ft + ÁFA Kosárba
  • Hűtéstechnológia

    Sokkoló 10 tálcás
    GN1/1 és 600×400

    999000 Ft + ÁFA Kosárba
  • Akció!
    Hűtéstechnológia

    Sokkoló 15 tálcás
    600×400

    1150000 Ft + ÁFA Kosárba

Bővebben

sokkoló szekrényA maghőmérséklet HATÉKONY lehűtésére, GYORSFAGYASZTÁSRA alkalmazzuk.
Gyors és pontos, maghőmérővel rendelkezik. A levegő lehűtésével kemény és lágy sokkolásra használható.

Lágy /pozitív
Kemény /negatív

Pozitív eljárásnál a hőmérsékletet fokozatosan csökkenti a berendezés egészen 0 fokig, de ez alá nem megy. Ezáltal nem tud megfagyni az étel kérge a folyamat alatt. Tészták, köretek és cukrászati termékek hűtésénél is alkalmazzák ezt a módszert.

A negatív sokkolás lényege röviden összefoglalva pedig az, hogy a hőmérséklet -18 fokra csökken, és innen emelkedik vissza +3 fokra. Így az étel belseje egy viszonylag nagyobb különbséggel éri el a kívánt 3 fokot.
A tartósítás másik módja pedig a sokkoló fagyasztás mely egész egyszerűen +75 fokról -18 fokra történő lehűtést jelent. Az ételekben lévő folyadékrészecskék mikrokristályokká fagynak az eljárás során és itt nem alakulnak ki az ételek szövetszerkezetét roncsoló kristályok. Az így kapott lefagyasztott ételek eltarthatósága több hónap is lehet.

A sokkoló hűtők segítségével a már elkészített ételek nagyon gyorsan lehűthetőek,  illetve lefagyaszthatóak, így azokat nem éri káros hatás. A sokkhűtési eljárás során a termék hőmérséklete +90°C-ról +3°C-ra esik 90 percen belül. A sokkfagyasztási eljárás során a termék hőmérséklete +90°C-ról -18°C-ra esik 240 percen belül. A baktériumoknak ideális hőtartományból való lehülés így olyan gyorsan megy végbe, hogy az meggátolja a baktériumok elszaporodását.  A gyorsan lehűtött étel sokáig friss marad és biztonságosan tárolható. Kifejezetten ajánljuk őket éttermeknek, szállodáknak, és egyéb nagykonyhai felhasználás céljából.

SPANYOL SOKKOLÓINK 2 ÉV GARANCIÁVAL

Scroll to Top

Tarts velünk életed legjobb otthoni sous-vide főzés kalandjára!

Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail cím:*
Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót:*