Konfitálás, lassú sütés

Sütés alacsony hőmérsékleten

A felfedezések új élelmiszereket és konyhai technológiákat eredményeztek. Egyre több kutatás irányult arra, hogy az ételek állaga, íze hogyan változik meg a különböző konyhai folyamatok hatására. Ezen kutatások napjainkban is folynak különböző helyeken.

A mai kor újfajta technológiái azonban egyfajta újszerű álláspontot és szemléletet is felállítottak a konyhatechnológiai alkalmazások során.

Miként változhat meg konyhánk és mennyiben befolyásolják ezek a technikák a hagyományos gasztronómiai eljárásokat? Valóban megkönnyítik a munkavégzést?

Ezekre és hasonló kérdések megválaszolására az alábbi linken talál segítséget:  SÜTÉS ALACSONY HŐMÉRSÉKLETEN

Holdomat

Alacsony hőmérsékletű sütő, regeneráló készülék. Lassú sütésre és regenerálásra tervezett berendezés. Maghőmérséklet érzékelővel szerelt, külön-külön állítható a maghőmérséklet és a sütőtér hőmérséklete. Süllyesztett fogantyúk találhatók a készülék oldalán a könnyű szállíthatóság érdekében.
Könnyen tisztítható a sütő belső tere a lekerekített sarkoknak köszönhetően.
A sütőtér négy oldalán fűtött, ennek köszönhetően egyenletes a hő eloszlás.
A hőmérséklet állítható 1 ° C-os lépésekben. A sütőajtó nyílási iránya megfordítható, szigetelő tömítésekkel ellátott.
Digitálisan állítható és kontrollálható a sütési idő a beállított hőmérséklet, a pillanatnyi mag / kamra hőmérséklet.
Pontosan beállítható hőmérsékletnek köszönhetően ellenőrizhető a sütés, regenerálás folyamata.
Rozsdamentes acél külső és belső burkolat. GN 1/1, valamint 600x400cm.-es sütő tepsik befogadására 3 szinten.

Konfitáló kád

Nemrégiben megszületett a konfitálás gazdaságosabb és precízebb eszköze a Confit Chef,  melynek leeresztőcsapja révén a pecsenyelevet egy mozdulattal leengedhetjük a zsír alól.

A precíz és energiatakarékos konfitáló eszközök megjelenésével a technológiát ma már bátran alkalmazhatjuk borjú, vagy bárányhúsok sütésére, de akár a könnyen kiszáradó zúzát, sőt még a kényes fürj, vagy galamb húsát is érdemes így elkészíteni. Roppant nagy előnye a konfitáló gépnek a kombinált sütőknél precízebb hőmérséklettartás, a minimális energiafelhasználás,valamint, hogy a leeresztő csap segítségével könnyedén eltávolíthatjuk a gépből a tárolásnál már felesleges pecsenyelevet, ami a romlást okozná, és végül, de nem utolsó előnye a  kedvező ár!

Konfitáló 27 literes, maghőmérős

A Gastrovac

Ez egyfajta „innovatív fazék”, melyben vákuumos környezetben már 35 ºC-on elérhető a forráspont. Vagyis a megszokottnál jóval alacsonyabb hőfokon lehet benne főzni, és olajban sütni. A feltalálók szerint „ilyen módon meg lehet őrizni a termék eredeti vitalitását, nem roncsoljuk a sejtfalakat, jobban megőrizhető íz, állag, tápérték”. Mi több, szivacseffektus is elérhető: az elkészítés után normál atmoszférikus nyomás alá kerülve az étel magába szívja mindazt a folyadékot, amibe belehelyezzük. Ily módon a végtelenségig variálható az íze. Az alacsony nyomású környezet húzza a levegő egészét az ételből miközben összehúzódik. A sütés-főzésük vége közeledtével helyreállítja a nyomást. Az alacsonyabb hőmérsékletek és rövidebb főzési idő jellemzi. Az ételt  bármilyen folyadékkal  együtt helyezik a gépben, a levegőt ezután kiszívják, így képessé teszik arra, hogy a szokásosnál sokkal alacsonyabb hőmérsékleteknél történjen forrás  35°C-nál, vákuumban. Ez olyan ízeket, színeket és szöveteket őriz meg, amik magasabb hőmérsékleteknél felbomlanának.

Termékünk aktuális ára után érdeklődjön  emailben;  info@sousvidechef.hu

Konfitálásra alkalmas egyéb készülékeinkre kérjen ajánlatot.